Waarom nu deze foto?


Verbaasd? Relativeren? Een ieder had het wel zien aankomen. Nou ja, een ieder schijnbaar niet. Zoals ik al vaker heb aangegeven, veel van de mensen denkt dat het een “soort vakantie” is. En na een paar weken is het allemaal weer in orde….

Niets is minder waar!

Zeker krijg je “kromme tenen” van het 1,5 meter scenario, ik zelf kan het woord niet meer horen of lezen. Zeker krijg je twijfel over deze keuze van uit het RIVM en de regering. Zeker wil ik en mijn toppers van het team al onze gasten weer begroeten. Maar uiteindelijk wordt er bepaald. Daarom verbaasd? Nee, ik niet. Juni, nou ik denk eerder juli. Daar heb ik mij op ingesteld.

Eind mei mogen misschien de kapers en de kleinschalige “verzorging” weer open. Dat wordt dan weer bekeken en dan mogen wij misschien. Maar goed, het is niet anders. Het kost geld, schuld wordt opgebouwd. Huur mag nu even uitgesteld worden en dat is al een mooi gebaar.

De kracht van ondernemer zijn is juist nu ondernemen en dat is een uitdaging. Iets laten invallen waarmee je toch nog een beetje omzet kunt genereren om je “vaste lasten” deels te kunnen blijven betalen. Zwaar? Ja zeer zwaar, emotioneel. Fysiek, de last net als voor vele andere burgers en mede ondernemers. Maar ik blijf de moed erin houden, voor andere daar zijn. Met een digitaal praatje, fotootje, actie’s, etc.

Want ik weet, als het weer een beetje mag. Dan zie ik mijn toppers van het team en jullie, lieve gasten, vrienden en zeurkousen. En dan zijn wij weer een beetje vrolijker. Tot die tijd, kijk naar deze foto. Laat die lach op je gezicht verschijnen en denk, voor zo ver als. Wij zijn gezond, gelukkig en kunnen onze dingen nog deels doen.

Het leven is relatief, geld is noodzakelijk en breekt velen op. Maar er zullen altijd lichtpuntjes verschijnen en ook al duurt het voor het gevoel te lang. Blijf je inzetten voor elkaar, bied hulp, een helpende hand of financieel als het nodig is en je in de positie bent om het te doen. Want er komt een tijd dan krijg je alles dubbel en dik terug.

En tot die tijd, nee niks tot die tijd. Probeer van iedere dag te genieten hoe lastig de situatie ook is. Kijk naar buiten, adem de lucht in en doe je ogen dicht.

Groeten van jullie entertainer…..nee…vriend.