Onze reis in Curaçao


De komende daag nemme vuur uch mit op os rees…neum ‘t mer inne vlog. Tijdens onze reis in Curaçao “stranden” wij op diversen plekken. Vandaag “stranden” wij op Kokomo beach, een mooi strand, niet te groot en nog niet te druk. Let wel….vanwege de warmte en ons tijdsverschil (6 uur met Nederland) zijn wij rond de klok van 06.00 uur wakker.

En op de weg naar bakkerij de Zon, waar wij later ook nog een foto van plaatsen, merk je het verschil van “dagindeling”. Waar je bij ons rond 08.30 uur begint, zijn ook andere temperaturen, is het hier om 06.00 uur al “hoogbetrieb”….de zon komt rond die tijd en rond 08.00 uur zweet je je al een ei uit. Voor de “albino” Marcel is een mooie combinatie ?. Maar goed….terug naar Kokomo beach.

Een mooi strand, gezellige indeling en helder water met koraal en vissen, je kunt hier mooi snorkelen en ook verzuipen, het is ongeveer 2.50/3.00 meter diep….waar je mag komen…en je blijft de bodem zien….tot meters vooruit….een plaatje als je het vergelijkt met onze Noordzee. En ook hier weer….gastvrijheid op en top….wij waren een van de eerste….dus…bedjes genoeg….je betaalt €6,- voor het ligbed…en ze brengen je ook nog het drankje….wat een feest.

Af en toe een beetje snorkelen…..normaal heeft Marcel het koud in het water…..hij ziet wel uit als een beest…..maar van binnen….een weech ai wa….en bovenal rusten….beetje kijken….denken met de ogen dicht….en blijven relativeren…..en ook belangrijk….energie op doen….want volgende week vrijdag zijn wij weer op de werkplek….woensdag gaat het vliegtuig terug….met ons erbij….
Vanavond gaan wij op stap….ook hier zullen wij weer een leuke “vlog” van plaatsen.

Ayo
Dat is lokale taal voor Adieë wa