Op stap in Willemstad


Eerst een hapje bij een door Marcel geselecteerd restaurant….haute cuisine is er ook in Curaçao. Bij ons is het nu 17.00 uur, wij starten bij de Netto bar, deze bar is de oudste van het eiland en staat bekend om zijn speciale Rum “shot”….wat betreft oudste….het is een jaar ouder dan A Jenne Sjlaagboom….uit 1954 wel te verstaan…..binnenkort een feestje….net als de Sjlaagboom….op naar de 70????

Na een dagje aan het strand, waarbij Marcel bijna verzopen was???. De stroming en de afstand van het vaste land was wat ver en gezien Marcel alleen het LTS en svh diploma heeft wijzen de gevolgen voor zich. Leuke anekdote, op de LTS in Heerlen kreeg je zwemles, en stoer dat je dan bent tot dat de vraag komt, wie heeft er geen diploma? Van de 50 personen staken er twee de hand op, vul de rest maar zelf in. Dag stoer zijn, welkom in de “echte wereld” en ram de hammer, uiteindelijk nog geen zwemdiploma gehaald… het zwemmen werd vroegtijdig beëindigd. Maar goed, dobberen gaat prima maar hij moet niet op zee losgelaten worden, dan gaat het mis.

Back to the story, Tijjani is de opvolger van zijn vader en opa. Vele bekenden hebben het lokaal bezocht, wat te denken van Balkenende en niemand minder dan Willem en Maxima. Nu horen wij ook in het rijtje thuis zullen we maar zeggen.

Bier van de tap is er niet, omzetsnelheid zullen wij maar zeggen. En met die temperaturen is een getapt biertje al snel “om”. Maar goed, een flesje Amstel Bright is goed te drinken en je zweet het bier toch zeer snel uit. Dus geen paniek, Amstel blijft niet in je lichaam zitten…..?

En nu komt de klap op de vuurpijl, er zijn gasten die vroeger in “Mestreech” hebben gewoond. Kan het nog gekker, Amstel bier en Mestreech……de welt jeet noa de kl….????
Ben je in Willemstad….ga even langs…