Je ziet de beelden in de media….


Het is zonde om er überhaupt een woord aan vies te maken, deze groepering een naam te geven is het al helemaal niet waard. Gezinnen en ondernemers zijn aan het overleven, manieren aan het bedenken om nog omzet te genereren zodat je de vaste lasten deels kunt dragen, geen extraatje….nee de vaste lasten. Zodat je hopelijk niet met een opgebouwde schuld moet beginnen als je weer eens je zaak mag openen.

Samen, dat is het woord maar dat samen is het allesbehalve.
In andere landen is ook de noodtoestand wat gezondheid betreft, men moet toch een beetje rekening met elkaar houden. Eens over alles en de regelgeving zal nooit lukken maar als wij “samen” een klein stukje handhaven dan komen wij een stuk verder dan als waar wij nu zijn. Je kunt wel overal tegenaan trappen en het niet mee eens zijn, maar uiteindelijk moeten wij het “samen” doen.

Als je als burger zijnde toch nog eens meent te moeten provoceren, denk dan eens aan de getroffen gezinnen en bedrijven die met een huilend hart naar deze beelden kijken. Jij zult je salaris of uitkering wel krijgen, en nu zal je denken, de horeca krijgt een vergoeding van 80%. Helaas het is een flink stuk minder met alle regeltjes maar wij proberen te overleven en positief te blijven, niet alleen als persoon voor je naaste maar ook naar je gasten/klanten toe. En als het niet meer gaat dan gaan wij om de tafel zitten met partijen om te kijken voor een mogelijke oplossing (als die er is) en niet de boel afbreken.

Deze vandalen hebben totaal niks met de “corona situatie” te maken. Het zijn figuren van, tja…wat zijn het… Het is in ieder geval treurig, het kost handen vol geld en de sfeer wat het meesleurt is allesbehalve positief. Laten wij samen positief proberen te blijven, geef eens een lach op Facebook of op straat een goedemorgen aan een ander.
Samen moeten wij het doen of wij het nu eens zijn met de regeltjes. 17.000.000 mensen op dat hele kleine stukje aarde…samen !