Een datum die voor de horeca alles bepalend zal zijn


Het gaat langzaam maar zeker op 1 juni 2020 aan. Een datum die voor de horeca alles bepalend zal zijn na ruim 11 weken gesloten te zijn geweest. Maar er komt misschien een lichtpuntje aan de horizon, zij het met gepaste regel, alles volgens de RIVM regels en richtlijnen. Wij zijn positief maar het zal een “puzzel” werk worden.

Binnen mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn inclusief personeel. Wij zijn met 2 personen dus vul maar in. Er dient gereserveerd te worden wat vanaf vandaag kan, via Facebook privébericht. Heb je geen Facebook? Dan kan het natuurlijk ook via ons contact formulier op onze website.

Voor buiten kan men ook reserveren (bij slecht weer vervalt uiteraard de reservering) maar houdt rekening ermee dat de kans bestaat dat er bij “plotseling” slecht weer opkomst geen mogelijkheid is om naar binnen te gaan daar misschien alles al is gereserveerd…..28 personen binnen is maximaal tot eind juni.

Met de tijdsduur van het zitten op het terras, het welbekende langdurige kopje koffie. Hier zullen wij de eerste week onze aantal zit gelegenheden in combinatie met tijdsduur bekijken. Wij willen zo veel mogelijk gasten welkom heten maar moeten realistisch blijven dat het “kopje koffie” geen uur drankje kan worden. Dit zal de eerste week moeten uitwijzen en indien nodig in de tweede week tot een ander concept lijden.

Wij hopen op een ieder zijn begrip, voor ons zal het niet altijd even makkelijk zijn.. Er zal misschien eens nee gezegde moeten worden, de plaatsen zijn beperkt. Wij zullen bij goed weer 7 dagen per week open gaan, bij regenachtig weer zullen wij de maandag, dinsdag en donderdag overdag gaan bekijken. Waar mogelijk kunnen wij hier kosten sparen en dat is met deze mindere bezetting hard nodig.

Wij gaan ons proberen zo veel mogelijk gastvrij op te stellen en hopen dat wij er samen uitkomen. Een team die blij is dat ze weer mogen werken maar met een dubbel gevoel.

A Jenne Sjlaagboom ?❤

 

Onderstaand de richtlijnen van de overheid op dit moment (kan ten alle tijden wijzigen).

Richtlijnen cafés

Cafés vallen onder de ‘natte horeca’, plekken waar je tegen ‘betaling kunt drinken en vaak ook eten. Hieronder valt de kroeg om de hoek, maar ook een eetcafé’. Ook in deze sector geldt dat je van tevoren moet reserveren en er bij binnenkomst een controlegesprek voor de gezondheidsrisico’s plaatsvindt. Aan de bar mogen maximaal vier personen naast elkaar zitten, met uitzondering van grotere huishoudens. Indien je de ruimte hebt aan de bar, mogen er anderhalve meter verder weer vier mensen zitten. Ook in cafés geldt de vier personen regel aan tafel.

Controlecheck
Bij de gezondheidsrisico check bij de ingang van horecagelegenheden, worden onderstaande vragen gesteld.

Indien het antwoord op een van de vragen ‘ja’ is, dien je thuis te blijven.

– Hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten. Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur?
– Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
– Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
– Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
– Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld