Voor het goede doel


Verkrijgbaar bij Localz op de Hoofdstraat (Kerkrade centrum). Enige tijd geleden was er het idee om, buiten het boekwerk, nog een blijvend iets te creëren wat ons duidelijk maakt in welke situatie de wereld en voor ons in het bijzonder Kerkrade leeft.

In samenwerking met Kjell, de ontwerper en de firma Localz is het “kunstwerk” ontstaan. Het houten beeld is lokaal vervaardigd, geproduceerd in de winkel met hout van de firma Hobomat ook uit Kerkrade. Bestellen kan via Localz, het model in de grote van ongeveer 40 cm kost € 49,95

Van dit bedrag gaat de “winst” € 15,- naar het goede doel wat door Kjell bepaald zal worden. De mogelijkheid bestaat om in een grotere of kleinere vorm het model te laten produceren (in overleg).

Onderstaande de motivatie van Kjell waarmee hij op dit unieke werk is uitgekomen.

Een telefoontje, een kans, iets moois maken en daar dan anderen mee kunnen helpen, dat was de vraag. Het idee: “Een blijvende herinnering aan deze bizarre tijd”. Een beeldje een wandstuk, een iets. Geïnspireerd op d’r hoesorde van d’r Kirchröatsjer vasteloavends verain met als motto “sjpas rejiert de welt” 2017. Dit alles in samenwerking met een lokale Kerkraadse ondernemer die dan de productie op zich zou nemen.

Een avond en nacht gingen voorbij en de volgende ochtend meteen aan de slag. Één ding wist ik gelijk zeker, ik wilde niet twee keer hetzelfde maken.. D’r KVV hoesorde had een andere boodschap, een ander doel. Maar wat dan wel? Oké, wie is de lokale ondernemer, wat is daar allemaal mogelijk, welke materialen?

De ondernemer is Carien Deurenberg van “Localz”. Zij maakt geweldige dingen, waaronder heel veel dingen van hout.. dus verder denken! De initiatiefnemer in zijn hoofd kijken was voor mij niet lastig omdat bij ons beide “Kirchroa” door de aderen stroomt.

Aan de picknicktafel in de zon kreeg ik een idee maar dat kon ik niet schetsen of tekenen, het zat in mijn hoofd. Met veel vellen karton en een stanleymes ging ik aan de slag. Ongeveer 17 snijuren en twee prototypes verder was het klaar. Ik liet het aan de initiatiefnemer zien en kreeg allereerst de opmerking: “Auw banaan!, doe has wirklieg tse veul tsiet!” Maar hij was gelijk enthousiast.

“D’r bol” zoals ik hem zelf noem laat een wereldbol zien met centraal bovenop onze trots d’r Joep. Op de verticale meridianen een sterke schakel van mensen, hand in hand verbonden en houden daarmee het voor ons “mooiste op de wereld” hoog.

Lieve Marcel, lieve Carien bedankt voor deze geweldige samenwerking!

Ik hoop dan ook dat “d’r Bol” veel huishoudens mag sieren!
Kjell