Een dankbaar gevoel


Met deze toppers hebben wij (Marieke en Lyanne staan niet op de foto) vandaag 75 gezinnen oftewel 175 personen een lekker paasontbijt mogen aanbieden. Mensen die het verdienen door jullie aangedragen. Met een grote dank aan Jumbo Carboonplein, Bakkerij Curfs, Slagerij Jongen, Les, en de KDJ ’19 en de vrijwilligers die meegeholpen hebben met bezorgen, samen sterk!

Ik heb vanochtend een brief voorgelezen via een live bericht. Een aangrijpende brief, ingestuurd door Mat Wöltgens. Het geen wat deze jonge Kerkradenaar schrijft, wat een gevoel, met een traan. Ik heb deze brief bij A Jenne Sjlaagboom aan het raam geplakt. Bent u aan het lopen, stop even en lees deze. Een boodschap op deze leeftijd al duidelijk maken zet je aan het denken.

Volgende week gaat de laatste envelop van €250,- de deur uit. Een actie wat zo veel gevoel heeft losgemaakt, €15.500,- Onder 62 ondernemers over heel Kerkrade een envelop mogen aanbieden namens U, dat mag nooit vergeten worden. Ik heb de plaatjes gedraaid maar u, burgers van os Kirchroa, jullie hebben dit gedoneerd. Daarom een hele dikke duim voor een ieder, de reacties van de ondernemers zijn onbetaalbaar. Dankbaarheid, een traan en dat maken wij samen waar!

Dat is Kerkrade, het gevoel!!!

Voor nu, het ontbijt is geweest, de actie voor de ondernemers is bijna afgerond, de verhalen voor het boekwerk worden ook aangeleverd. Voor moederdag komt een leuke actie (meer komende week).

Er is nog een iets waar ik mij voor wil inzetten, dat zijn de “wieëte” van Kerkrade. Enkel de cafés, geen eetcafés, laat dat even voorop staan. In de wijken zijn nog enkele cafés, en die moeten gekoesterd worden voor de wijk en deze hebben het zwaar. Ik ben achter de schermen bezig met ideeën maar hang af en toe ook vast. Komende week hoop ik het eureka idee te hebben.

In ieder geval, wij blijven ons inzetten voor “os sjun kirchroa”. Samen sterk, dat is het enige wat telt.