Vandaag eens het natuurschoon bewonderd


Met een “waterdicht” hoesje onderwater gefilmd, je ziet hoe mooi helder het water is, helaas zie je niet alles maar in werkelijkheid zie je de kleinste visjes. Een walhalla voor Jaap de Volendammer, alhoewel. Jack en zijn team vangen hier denk ik “bot”. Als je “onder water” bent zie je hoe mooi al een stukje natuur kan zijn. De rust van de vissen, het geduld van het koraal, de zee laat een stukje van haar “inhoud” zien.

Wat te denken van de Pelikaan die de hemel op aarde heeft op deze plek. Genoeg te eten, een lekker briesje en de pelikaan ziet ook nog het een en ander van de mens om in de term van de zee te spreken, je hebt kleine visjes en grote visjes.

En de held van het eiland, de leguaan, hij komt gewoon even op bezoek. Val je hem niet lastig dan valt hij jou ook niet lastig…. prima toch. Ook deze doet zich tegoed aan het schone van de natuur en de mens. Om ook hier weer in de term te blijven, je hebt kleine cactussen en grote cactussen. En sommige hebben een “grote” palmboom en de ander een “kleine” palboom, in ieder geval heeft deze leguaan zijn stekkie gevonden.

Al met al, de natuur gaat zijn gang en dat siert het eiland. Morgen gaan wij tot het uiterste punt….naar de “grote klip”….. de westkust…..morgenavond weer mooie en de laatste “vlog” vanaf dit unieke eiland.