Tour langs diverse stranden


Vandaag via de westkust onze tour langs diversen stranden gedaan. Het was even een stukje rijden, de wegen zijn hier deels anders. Waar het stuk autoweg tussen Kerkrade en Heerlen naar 70 wordt “verlaagd” zouden ze dat wegdek hier wensen. Of hier wegenbelasting van toepassing is? Ik denk het niet, evenals de apk. Er rijden auto’s rond die menig roetwolkje uitspugen.

Terug naar onze stranden van vandaag.
Begonnen bij Playa Piskadó wat bekend staat om zijn schildpadden in de zee, deze worden gevoerd met dode vis in de zee…noem het maar een soort publiekstrekker onder water. Het water “meurt” wel een beetje en de omgeving is ook niet al te fris, veel zwerfafval. Maar goed, een kort bezoekje vroeg in de dag en weer weg.

Vervolgens in de auto verder, 5 minuten om precies te zijn. Maar zoals gezegd, je moet geen kater hebben want van de “hoebele” op de weg wordt je niet vrolijk. Kalki stond klaar…het witte strand wat dankzij het vele kalk haar naam heeft gekregen. Vervolgens verder naar Playa Grandi, een lokale lunch gedaan. Deze plaats staat bekend om zijn klif, hier springen de echte “menner & chikies” van een flinke hoogte het water in. Marcel stond op punt om te springen maar de tijd was te kort…..bij een volgend bezoek wordt dit vervolgd.

Als laatste stond de grote knip op het programma. Hier even goed gerust en het water een beetje vervuild met een “scheetje”, de lunch wilde deels ook iets van de wondere wereld onder water zien. Na een file van bijna 3 kwartier en daarmee 1.5 uur verder (een drama als er file is, het halve eiland staat stil om niks) kwamen we weer bij ons verblijf aan. Even op pimpen om een hapje te doen in het gedeelte “Pietermaai”

Ethel met haar man Patrick en dochter Myrna waren ook op het eiland. Myrna al geruime tijd…een stukje levenservaring op doen en Ethel om inspiratie op te doen van het eiland met al haar facetten. Ethel, de collega van Lyanne bij Benu apotheek, verzorgt reizen tot in de puntjes. Lyanne verzorgt, naast haar baan bij de apotheek, de gasten bij A Jenne Sjlaagboom en Ethel verzorgd de meest mooie reizen. Surf gerust eens naar haar site of stuur een mail als je iets van plan bent….tot de taxi aan toe regelt Ethel, en de nodige tips die een bezoekje waard zijn waar dan ook de reis naar toe gaat.
www.personaltouchtravel.nl/ethel-timmers
ethel.timmers@personaltouchtravel.nl
Lekker kort en makkelijk te onthouden zullen wij maar zeggen???