Positief blijven wordt zwaar op de proef gesteld


Zojuist het definitieve woord, de terrassen mogen open….nou…dan hangen wij de slingers maar op. Heb je als horeca geen terras, dan heb je weer eens pech, alweer geen vooruitzicht, alweer aan het lijntje wat inmiddels een zijde draad is aan het worden.

Er wordt van ons verwacht om te handhaven, wij mogen (moeten) onze gasten aanspreken op de regeltjes. Helaas, komt u bij ons zitten, en houdt u zich niet aan de regeltjes die voor ons door onze deskundige in Den haag zijn opgelegd dan bent u zelf verantwoordelijk bij controle. 2 man aan een tafel mits een huishouden, meerdere personen niet uit een huishouden wil zeggen 1.5 meter afstand. Hoe vaak hebben wij in de zomermaanden een ieder moeten aanspreken….vul zelf maar in.

50 personen maximaal op het terras, bij 51 of meer is het gevaarlijk (ondanks de afstand). Reserveren is mogelijk, maar kan ook ter plekke. Wij moeten in 42 uur (van 12.00 tot 18.00 open wat betekent 6 uur per dag a 7 dagen) onze omzet proberen te realiseren. Voor een café is dit niet eenvoudig maar wij proberen het. Dit betekent bij slecht weer niet geopend, want alleen de plekjes onder de luifel “kosten” geld.

Wij wensen alle collega’s met in het bijzonder de horeca zonder terras en alle andere branches alle kracht toe, hopelijk komen ze tot bezinning en dat het snel versoepeld gaat worden. Als geen ander weten wij dat het veiliger is in de horeca dan de welbekende winkelketens.

Op naar een nieuwe periode….