Het avondje stappen in Willemstad…..tse day after….


Terwijl hier langzaam de zon op komt (06.00 uur lokale tijd) is op de Markt de start van de wielerronde in voorbereiding. Waar ons stapavontuur begon bij de Netto bar, of beter gezegd bij de culinaire 5 sterren frituur eindigde onze stapavond ook weer bij deze gerenommeerde 18 Michelin sterren zaak.

Met dank aan de hors d’euvre hadden wij ons bodempje gelegd om te starten met de de welbefaamde “Rum” gecombineerd met het welbekende slootwater, het Amstel Brightje met limoen. Er waren een paar “localz” en er kwam een groep Nederlandse dames naar binnen, alle woonachtig in Curaçao en ze hadden een spontane stapavond. De muziek werd al snel zelf bepaalt welk een leuke sfeer teweeg bracht.

Op een bepaald punt werd meerdere malen de “bel” gevonden…”trek ins an de sjel iech jef e runke” ….. na de nodige “rummetjes” en het nodige slootwater merk je dan dat de warmte in combinatie met alcohol en het slaapgebrek zijn werk doet???

Puntje bij paaltje….. om 22.15 uur eindigde ons avontuur weer bij de ladies van de frituur. Ram de hammer wa maar wij hebben het leuk gehad. Gezien Facebook enkel filmpjes kan plaatsen maar geen reukfragmentjes, de windjes onder de deken getuige van een “verstoord” maagje. Maar een ieder kent het wel, een briesje van rozegeur laten, de deken tot aan je dubbele kin optrekken en nadat het rijpingsproces zijn hoogtepunt heeft bereikt de deken laten wapperen…… noem het maar de ‘lokale Douglas parfumerie afdeling”

Op de weg ernaartoe hadden wij nog twee mooie panden gezien, een geweldig versierde gevel en de locale Horstenbach. Een hoedezaak met een geweldige beleving.
Voor vandaag staat Porto Marie op de planning….strand nummer 854…..ook hier laten wij straks weer leuke info van toekomen.