Neum ‘t mer inne “levens” vlog


Het leven is zoals de Nar, de Nar ook wel het symbool van de “vasteloavend” ……hij die je de spiegel voor houdt. De spiegel die je “jezelf” laat zien….de spiegel van reflectie, reflectie van het leven, het leven van een lach en een traan. En dat is waar het leven om draait, de lach en de traan.

Vandaag was ik op bezoek bij het Hospice de Vlinderhof bij de Luckerheide. D’r Beer va Haander….. het lot heeft toegeslagen bij deze BK’er oes Haander city…..ozze Mai jr. Op “audiëntie” met een 7up als geschenk, het favoriete drankje. Zondag is een groots afscheidsborrel op verzoek van Mai zelf maar helaas zijn wij verhinderd….vandaar het persoonlijke bezoek. Met broederlief Ron op de achtergrond voor het bijspringen, want de woorden laten hem in de steek, hij houdt wel zijn humor, hij blijft relativeren, en dat siert zijn uithoudingsvermogen. Waar hij sinds 2018 al met de gezondheid aan het “kloemelen” is gaat het nou iets sneller.

Met slechts 56 jaar zal het aardse binnen een bepaalde tijd zijn plek inruilen voor het hiernamaals. Wie weet….afgesproken is wel dat als er iets is in het hiernamaals dat bij A Jenne Sjlaagboom een flesje 7up zal “omvallen”…..dan is het bevestigd. Dit afgesproken te hebben blijkt maar weer hoe relatief het leven is en kan zijn. Wij willen allemaal meer, een ander iets positiefs gunnen wordt ook steeds meer beperkter, de ikke maatschappij wordt steeds mee ern feit, laat onze “prinsjesdag” met zijn streven voor het komend jaar dit onderstrepen, het wordt voor de “gewone” burger steeds lastiger om de eindjes aan elkaar te knopen en daarmee positief te blijven.

Daarom lieve mensen….geef elkaar eens aandacht, gerf elkaar eens een compliment, dat is het mooiste gevoel wat je een ander kunt geven. Het kost niets maar heeft een betekenis die het meest waardevol is…..een compliment is onbetaalbaar en laat zien dat je iets of iemand waardeert…..het geeft licht aan de horizon, het geeft moed in deze tijd van “vereenzaming”.

Carpe diem, vier het leven, het geschenk wat je krijgt zonder te vragen en met een beetje geluk in goede gezondheid, waardeer dit feit en ben er voor een ander want samen maken wij het geheel…..samen is het leven…samen is sterk.