Kerkrade is een stadsdichter rijker


Wim Heijmans is gekozen tot stadsdichter. Wim is een bijzonder persoon, een “richtieje kirchoadsjer” welk het dialect meesterlijk beheert en ook wekelijks een filmpje plaatst van pure poëzie in “os plat”

Niet alleen het dialect is Wim meester maar zeker ook zijn positieve en altijd vriendelijke karakter. Al is Wim geen man van de “voorgrond” …..Wim is niets te veel, vraag het en waar mogelijk kijkt hij wat hij kan doen. Vertalen van het Nederlands naar het dialect is voor Wim geen probleem, met passie levert hij de juiste woorden.

Ook in de Sjlaagboom hangen de nodige “vertalingen” van Wim en als onze gasten iets vertaald moeten hebben verwijzen wij graag naar Wim. Eveneens zijn in het stadspark gedichten van Wim te vinden. Wij feliciteren Wim met deze bijzondere “functie” en laten ons verrassen door de mooie gedichten en verhalen die Wim ons in de toekomst als stadsdichter zal presenteren.

Va hatse uur sympathieke heer, me woar al ing “aanwinst” vuur kirchroa evvel noen mit inne titel en in d’r sjainwerfer evvel ‘t is da och mieë wie verdeent.