Het zijn de gebaren die het doen


Kleine dingen, een woordje, een kaartje, een appje, een belletje….
Juist in deze tijd van onzekerheid voor velen kan een klein gebaar een hele hoop betekenen. Je staat er niet alleen voor en dat is een gebaar wat met geen pen te beschrijven is. Dat is een gevoel, dat is warmte, dat is verbinding.

Des te fijner is het dan ook dat er gelukkig nog altijd mensen zijn die zich blijven inzetten voor een ander. Les is een van de ondernemers die Kerkrade rijk is die met haar kookkunsten mensen aan zich weet te binden en van de verkochte producten ook nog eens een deel van de opbrengst aan de lokale (gesloten) horeca gaat aanbieden. Een mooi voorbeeld van toch weer denken aan een ander, uit het hart. En dat gevoel uit het hart is o zo belangrijk, voor elkaar klaar staan. Juist in deze tijd van de ikke ikke maatschappij.

Vanavond hebben wij met een kleine groep bij elkaar gezeten, corona proof, om een idee uit te wisselen. Dit idee gaat vorm krijgen en is bedoeld om de Kerkraadse ondernemer te steunen want de buitenkant is niet altijd wat het lijkt. Bij de ene groeien de bomen tot in de hemel en bij de ander worden de poten onder de stoel langzaam afgezaagd. En daar hebben beiden op den duur last van want een stad moet bruisen en waar mogelijk moet je elkaar dan ook helpen en indien nodig steunen, samen sterk.

Komende week gaan “wij” de lucht in en zal er meer duidelijkheid zijn over de actie die enkele weken zal duren (bij succes eventueel verlengen). Wij houden jullie op de hoogte.