Goedemorgen vrienden en vriendinnen


Eens een lekker stukje gewandeld, vandaag staan geen werkzaamheden voor ” ‘t woeëntsimmer” op het programma. Het klinkt raar maar het is lang geleden, normaliter ben je altijd wel met iets bezig. Maar vandaag blijft de sleutel gewoon eens thuis liggen. Dit geeft een raar, apart, gemengd gevoel, het lijkt zo simpel maar als “pietje precies joepie” meen je altijd wel eens wat te moeten doen.

Maar nu even niet…..

Even de gedachte op nul, het waren drukke weken. Een carrousel van vrolijkheid, feesten, opruimen en weer opnieuw beginnen, 6 weken lang. Als je op Facebook dan ook die mooie foto’s en filmpjes van mensen ziet langskomen begin je van binnen te lachen, genieten, verbondenheid en gevoel. En dat maakt “os kirchroa zoeë sjun, kirchroa is e jeveul”. Dat zwakt nog wel eens weg en er zijn altijd zeurkousen die met het verkeerde been dag in dag uit bed opstaan, niets is meer goed, de wereld, de politiek enz., enz. 

Zeker is niet alles rozengeur en maneschijn maar afgelopen zondag maakt het gevoel je weer even wakker. Finy vierde haar 90e verjaardag, al menig jaar zonder haar geliefde man. Maar een vrouw die straalde van geluk met 4 gezonde kinderen, kleinkinderen en vrienden. En haar remedie, geniet en wat overdag aan ellende gebeurt leg je bij het slapen gaan aan de kant. Sta de volgende dag met goede moed op en geniet van de leuke momenten.

En dit iedere dag opnieuw…..

Zelf moet ik dit ook wat meer doen, niet twijfelen over wat andere denken en zeggen. Is makkelijk gezegd, niet twijfelen maar de tijd zal het leren. Ik mag hopelijk nog 25 jaar werken, misschien iets minder, wie weet. Maar werken houdt je gezond en fit zullen wij maar zeggen, in ieder geval proberen te genieten. Leuke evenementen organiseren, voor de medemens klaar staan, en zelf ook vieren want anders houdt je het vak van horeca niet meer vol.

Af en toe zelf af schakelen, geen “Sjlaagboom” aan het hoofd. Dat is nodig want het is een zwaar vak, lichamelijk maar bovenal tussen de oren. Voor vandaag wens ik iedereen een fijne dag.

Groeten,

Jullie entertainer!