Een verdiende pluim


Een ieder weet hoe lastig het is om de regels betreffende de 1,5 meter te handhaven. Binnen, maar nog meer op het terras. Voor ons, de gastheren en gastvrouwen, is dit steeds maar weer kijken. Af en toe erop aanspreken en deels accepteren.

De politie komt vaker over de markt ter controle. Dat geeft een goed gevoel voor ons, wij staan er niet alleen voor. Er wordt gedoogd, maar tot hoe ver gedoog je? Wat is acceptabel buiten de aangegeven regels/richtlijnen?

Vandaag kregen de horeca ondernemers op de Markt een bezoekje van de handhaving. De terrassen zaten goed vol, gelukkig en de heren kwamen even polshoogte nemen. Gaat alles goed, loopt u ergens vast? Uiteraard zien zij ook dat niet alles altijd volgens de regels kan, zij staan ook met de rug tegen de muur. Wat moet de mens nog geloven?

De regels worden zo complex dat je per situatie zal moeten inschatten. En dat geven zij ook aan, de mensen zullen de verantwoordelijkheid zelf moeten dragen met deels het aansturen van de kastelein. Het was maar een kort gesprek maar het geeft een fijner gevoel.

Zo zie je maar weer dat communicatie belangrijk is. De handhaving heeft geen eenvoudige taak en de kastelein inmiddels ook niet. Dit mag ook eens vermeld worden over onze handhavers. Niet altijd delen wij, de medemens, dezelfde mening maar dat kan ook niet met alle regeltjes maar uiteindelijk moeten wij het samen doen.