Dit is voorlopig niet meer de realiteit


Een mooi plaatje van afgelopen zomer, dit is voorlopig niet meer de realiteit. 

Misschien heeft u het al op het nieuws gehoord, onze “anderhalve meter” samenleving. Voor de horeca is dit zeer lastig te realiseren. Als klein voorbeeld, bij een zaak van 80m2 mogen normaal 100 personen binnen. Met de nieuwe 1,5 meter maatregel zijn dit er nog maar 14 personen en A Jenne Sjlaagboom is niet al te groot. Vul maar in…

U kunt het zich misschien voorstellen dat dit financieel onhaalbaar is, de kosten tegenover de inkomsten zijn alles behalve verantwoord. De Koninklijke Horeca Nederland doet haar best voor het maximale te behalen maar wij moeten realistisch blijven. Ik houd mijn hart dan ook vast voor de komende periode, velen gaan het moeilijk krijgen.

Ik ben achter de schermen nog bezig met enkele projecten voor het goede doel. Ik denk dat de lokale horeca (cafés en kleine restaurants in de wijken en het centrum) zeker steun kunnen gebruiken met de nieuwe eisen/maatregelen.

Het boekwerk met verhalen van mensen die op een of ander manier met het Corona gebeuren betrokken zijn komt gestaag op gang. Mijn vraag is dan ook. Maak jij de ellende mee, ken je iemand, wil jij je verhaal van je afschrijven voor je kinderen, familie, vrienden. Stuur je verhaal in zodat wij dit project kunnen starten en in productie kunnen brengen. Met het gerealiseerde bedrag kunnen wij, in goed overleg, initiatieven en ondernemers steunen met een financiële bijdrage.

Samen sterk, zeker nu. Het gaat iets beter maar de regelgeving wordt zwaar en juist nu hebben velen u hulp nodig. Het is geen “maandje” rustig aan doen, het gaat lang duren. Stuur je verhaal, kort of lang of een mooi gedicht, dialect of Nederlands naar watefes@gmail.com

Nogmaals, wij houden de moed erin. Samen sterk kan alleen door positief te blijven denken. Helpen jullie mee?