Das wort zum sontag (nou ja donnesjdieg)


Het jaar komt aan een einde, op naar 2023.

Een jaar wat begon met corona, dicht tot eind januari…..maar het gevoel zei dat er “vasteloavend” zou komen…..en zie daar….het volksfeest was er, de parodie op het leven en de maatschappij (wat belen vergeten?) werd gevierd. Maar ook hier weer met een slag om de arm…..oorlog breekt uit…niet ver van ons vandaan. En nu….bijna een jaar verder….nog steeds. De mens is hebberig, dat is weer bewezen. Van “vroeger” is niets geleerd. Meer….altijd meer…dat is de mensheid vandaag de dag.

Gelukkig zijn er ook nog de juiste personen op de wereld, ook in onze eigen nabijheid. Al hebben wij ook van velen afscheid moeten nemen, deels ook velen die te jong naar het hiernamaals vertrokken. Maar dat is het leven, het kan binnen een seconde anders lopen…..wat stelt het leven dan ook voor? Je bent langer dood dan dat je leeft…..en toch maken wij ons in de tijd die ons gegeven is druk om dingen die het niet waard zijn. Het “moele” is daar een groot voorbeeld van……dit gemoeid met het “nit junne” is een van de kerkraadse eigenschappen.

Een “dorp” op zich wat dat betreft, men weet het beter en veelal heeft de mening al klaar, en die verander je niet, het is hun woord. Naarmate wij langer de zaak voeren begin je het wel iets makkelijker te verwerken….je legt het sneller naast je….. los ze mer moele…. zeggen wij dan maar….soms doet het je toch nog iets….maar dan heb je weer gasten in de zaak die je het gevoel van dankbaarheid geven en daar doe je het voor.

Beleving….dat is onze passie…..en als je deze passie niet in je hebt houd je het niet vol. Want ook al spreekt men vaker van…..has ze werm vrij…..horeca is niet…. tot laat in de ochtend in de pus liggen….je bent continu bezig….van de ochtend achter de schermen tot in de laate uurtjes achter de bar. Maar een groot deel snapt het….en dat geeft je voldoening en de motivatie om het vak van gastheerschap uit te voeren.

Waar wij voor het WMC Elles mochten begroeten als vaste kracht (naast Sanne) kwam er al snel een einde aan het dienstverband, de prive situatie liet het voor Elles niet toe en dat was zeer jammer, maar wij hebben de keuze te respecteren en hebben het voor beiden partijen tot een goede oplossing kunnen brengen. Nu betekent het wel weer dat je met het team zeer beperkt bent…..het is afhankelijk van Sanne, Lyanne (die ook nog een baan erbij heeft) en Marcel. Uiteraard is er ook nog een team van oproep maar iedereen heeft een leven naast zijn vaste job of studie…..dus je zit wel eens in de “sjit” wat plannen betreft.

Ook voor 2023 is er nog geen nieuwe gevonden……oftewel….lees je dit en zoek jij een baan van 30uur…. meld je en wie weet?. Voor ons houdt dit in dat wij tot “vasteloavend” de donderdag overdag gesloten blijven. Niet omdat het ons zo goed gaat….oftewel de kerkraadse woorden…..dem jeet ‘t tse jod… Nee…. de donderdag overdag is een rustige dag….enkel als café is dit in deze periode nog rustiger, met weinig tot geen gasten in de middag is dit een lange zit.

En een café willen wij juist blijven…..geen grand cafe of lunchroom of eetcafé, daar hebben wij inmiddels meer dan genoeg van in onze stadskern. Nee de “bruine kroeg”……ing wieëtsjaf……’t woeëntsimmer van d’r Maat…. dat willen wij graag volhouden.
Gezien de vele prijsverhogingen…..de brouwerij, de energiemarkt, en alle andere toeleveranciers die een verhoging hebben doorgevoerd die duidelijk merkbaar zijn voor zowel ondernemers als gasten is dit het juiste besluit voor deze slappe periode.

Wij ontkomen niet aan een prijsverhoging maar met het lekkere pilsje blijven wij de goedkoopste op de Markt. En dit kan enkel door het “logistiek” juist aan te pakken….en dat betekent in de rustige periode concessies doen….waar kun je op sparen. Neemt niet weg dat wij op donderdag overdag bereikbaar zijn…..bijna alles kan buiten onze openingstijden…..daar staan wij bekend om. Maar goed….genoeg….of misschien teveel uitleg….maar zo zit ik in elkaar….het is niet anders.

Wij maken ons op voor een nieuw jaar…..en wij danken jullie, onze fans, onze vaste gasten, onze vrienden van de Sjlaagboom voor het vertrouwen wat jullie ons iedere week geven. Van heinde en ver weten jullie ons altijd te vinden….en veelal is het een feest…..de sfeer, get babbeltje….het “sjokkeneren”, het wederzijds op de hak nemen……altijd…. nou ja…bijns altijd valt er wat te lachen…en dat gevoel hopen wij zeker nog 20 jaar net jullie te mogen delen.

Op naar 2023…..op naar het 6e jaar van onze “diensten”….op naar mooie tijden. Danke uch alle die os bezoeët hant of via d’r Facebook volge en like, danke dat me d’r is. Jenist van ee en han uch jeër onger ee❤️

Unge wieët…..nou ja….entertainer….Marcel, mit zie Lyanne, Bente en e top team onger laitung van os Sanne.