Wat is nog essentieel


Een wereld die steeds meer verziekt begint te raken… in het voorjaar nog de stille hoop dat de mens de waarde van het leven gingen waarderen maar gaandeweg het jaar is deze hoop steeds minder geworden. En na de speech van onze MP zakt je de hoop nog meer in de schoenen….het was te verwachten voor de detail handel… maar dat de multinationals nu toch open mogen voor de verkoop van de essentiële producten……in wat voor een maatschappij leven wij….

En wat is vandaag de dag nog essentieel…..
Waar de horeca moet zeuren bij haar gasten om iets af te nemen om te kunnen overleven komt het bij de andere met de bakken binnen.
Dat geeft een gevoel van machteloosheid…..niet te bevatten…. Jullie steunen A Jenne Sjlaagboom massaal, en onze dank is groot, maar met een vaste lastenpost zoals de huur, verzekeringen, bsgw, ziggo, buma, stemra, khn, waterschap, personeel, eigen verzekering en ongetwijfeld ben ik nog iets vergeten….het potje gaat zo snel weer leeg…

En dan komen de multinationals die “schijt” aan alles en iedereen hebben….niet eens iets doen voor “d’r jouwe tswek”….alleen maar ikke ikke….geld binnen harken…
En de mensen….het “kuddevolk” gaat in een rij staan voor een tube tandpasta met 3 karretjes….want je moet toch wat te doen hebben…in het bos wandelen is niet meer leuk…. dat is saai….de massa opzoeken….en de regering nog meer sancties laten opleggen….en wij…de horeca.. mag bloeden….inmiddels in het jaar 2020 maarliefst 19 weken gesloten.

De onmacht…het iets willen doen voor een ander die het ook slecht heeft…het kan niet….wij moeten denken aan onze eigen inkomsten…..van ellende 2e kerstdag plaatjes draaien en hopen dat de mensen iets doneren…. Waar gaat het heen…..hoe lang kun je nog positieve gedachte uitstralen als je om je heen ziet dat alles met grote voeten wordt kapot getrapt.

Een verdrietige kastelein.