Wat e fes


De kerstversiering viel al in de smaak…wat is het gezellig….hohoho…

De borreltjes vonden weer plaats…en zaterdag de Sjlaagboom eens even anders…..Blues & Rock….een combinatie die men niet bij ons gewend is.  Het was een druk bezochte avond….de muzikale kwaliteiten waren goed, de bezoekers heeft het plezier gebracht. Ralph, de contactpersoon was te spreken over de opkomst. Eventueel een vervolg volgend jaar?…. ik moest lachen…ik zei…prima…alleen dan een ander achter de bar….hij moest ook lachen….het is niet mijn favoriete muziek maar dat moet ook niet, af en toe iets anders….even uit de “comfortzone”….moet zeker kunnen. Dus wie weet …volgend jaar, in ieder geval was het gezellig met de vele aanwezige gasten, (laider jing foto) ze hebben plezier gehad….en dat telt. En voor de niet rock & Blues fans hadden we nog de afterparty met de nodige “sjlaagboom repetoire hits” waar het feest eindigde met 15 frikadellen.

Zondag stond ons eerste Sint en Piet bezoek op het programma. Bij de leden van het Kerkraads Fanfare Orkest wel te verstaan, een mooie vereniging waar de familie en verbondenheid nog hoog in het vaandel staan. Het was trouwens een thema concert met je raad het misschien al, Spanje als thema. Wij waren de afsluiter met Malle en Gekke Piet ging Sint op bezoek en om niet mee te doen aan alle “kots kaal” waren de pieten gewoon, traditie is traditie. Het was een mooi concert, voor het stukje wat wij hebben kunnen meeluisteren. In Spanje in Spanje is de nieuwe hit onder de kinderen. Ze luisterde aandachtig naar de “Sint” en de twee Pietjes waren in de zaal en op het podium de cadeautjes uit aan het delen.

Ram de hammer….de Sint had het warm….en door het “zweten” ging de reserve snor zakken….snel handelen….onder het motto…de Sint heeft een loopneus….en moet zijn hand onder de neus houden….de kinderen op het podium mochten weer bij de ouders gaan zitten….anders werden ze ook verkouden. En nu komt het allermooiste….de kleine jongedame Bok komt Sint een zakdoek brengen….geweldig toch….wat een beleving. Na afloop moest Sint nog aan de bak met zijn tweede functie….achter de bar in de Sjlaagboom….gewoon in teneu de ville….

Voor nu, de week is weer voorbij, we zitten bij de doktor. Een Liesbreuk staat op het programma, heb ik zeker een keer te hard gewerkt…..of juist niet? In ieder geval, geen paniek, met Carmen, Michel, Suus en de nodige andere toppers zullen wij deze korte “rustperiode” wel kunnen opvullen. Fruitmand enzovoorts zijn welkom maar we wachten nog even het gesprek met de doktor af.

Hod uch jezonk….unge Sint, wieët, entertainer….of neum mer wie me ‘t wil.