Oud op nieuw of vijf voor twaalf?


Morgen gaat weer een jaar voorbij, een bewogen jaar, een jaar wat anders heeft uitgepakt. Een jaar wat begon met ellende en eindigt met ellende, voor velen is de hoop langzaam vervlogen.

Vijf voor twaalf, is nog nooit zo beduidend geweest. Mensen hebben een kort lontje, veel mensen zijn er “klaar” mee… men gaat naar onze buren in België en Duitsland, men gaat thuis feesten of bij vrienden. Begrijpelijk….de maatregelen en het beleid eromheen kraakt aan alle kanten. Om voor een ondernemer maar te zwijgen. ‘T kunt waal jod …schrijven en zeggen veel mensen…..maar als ondernemer zijnde kun je de afkorting kwj niet meer horen…of beter gezegd.. koeët waal kriesje…..dat komt meer in de buurt, een brouwerij en vele andere “leveranciers” hebben/of gaan een royale prijsverhoging doorvoeren……maar o jee als de consumptie duurder wordt dan “is me e vereke”…..dan vergeten ze even wat “corona” heeft gedaan met je onderneming…..”me had ja sjteun kreije van de overheid ”

Je wilt je passie uitvoeren, je vak uitoefenen, maar steeds komt er een nieuwe belemmering. De moed erin houden, het is en wordt steeds lastiger voor velen, je wilt je mening van de daken schreeuwen, maar dat heeft niet altijd zin, je stoot mensen voor de kop en andere geven je gelijk, de verdeling onder de maatschappij is steeds groter aan het worden. Wijzelf…..’t team heeft het ook zwaar, wij willen graag…..maar wanneer? Zelf denk ik dat het niet meer lang gaat duren….ik ben voorzichtig optimistisch, en dat maakt je een beetje “vrolijk”.

Je denkt aan de mooie momenten die weer gaan komen. Wij zijn nu “bijna” 3 weken dicht, het voelt echter langer… maar als je het vergelijkt met de eerdere lockdown dan is die 3 weken “peanuts”?/ Afleiding zoeken is dan ook belangrijk…..geen “to go” vanaf ons terras……je moet agentje spelen met afstand houden, het mag niet te druk zijn….en ga zo maar door.
Nee….wij hebben nu even afleiding bij de Jumbo….het is een leuk sfeertje….veel bekenden…. effe een babbeltje….effe jet sjtomme kaal doeë….en nog mooier…de hartelijke woorden van mensen. Top dat je dit doet klinkt het af en toe…… ik vindt er niks top aan….ik ben dankbaar dat het kan en mag. Je bent nergens te min voor….want dat idee krijg je van sommige gezichten….doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.

Op naar een “oud en nieuw” hopelijk voor de laatste keer in deze setting…. ik wens alle ondernemers heel veel sterkte… ook al begrijpen de meeste mensen het niet…ondernemer zijn is passie….dienstbaar opstellen voor een ander. En ondanks dat de middelen nu zeer beperkt zijn gaan wij ervan uit dat het binnenkort weer mag….zei het deels…maar des te meer geniet je dan als ondernemer en je gasten ook.

Voor nu….alvast een “jouwe roetsj” en wil je komen toasten op het oude/nieuwe jaar.
Hod poal en alle jods vuur 2022