Niet schrikken maar vandaag is er geen “to go”


Waarom niet? De afgelopen weken hebben wij veel mensen mogen begroeten, soepje, kopje koffie, latte enz. Maar het was “to go” en daar ging het voor ons gevoel af en toe mis. Mensen kwamen elkaar weer tegen en dat was een prachtig gevoel, ‘t Woeëntsimmer jeveul.

Het doel van een café en dan zeker bij A Jenne Sjlaagboom is dat je elkaar weer ziet. Nog eens goed kunt vertellen en lachen. Maar met “to go” en de 1,5 meter situatie werd dit wel eens vergeten. Begrijpelijk, wij zijn mensen en weerzien met vrienden is goud waard en dan wil het automatisch wel eens gebeuren dat je niet de 1,5 meter in acht neemt.

Dit in combinatie met de “groepjesvorming”. Ons terras is niet al te breed en dan denk je al snel, wat is het druk. Voor de goede orde, wij hebben geen opmerking of waarschuwing gekregen, oftewel er was niets aan de hand. Maar voor ons, het team en mij in het bijzonder voelde het niet prettig.

Je maag begint te draaien als je ziet dat de mensen “te kort” op elkaar staan en te “lang” blijven hangen. Je hebt in je achterhoofd alleen de handhaving en wat dat voor een consequenties zou kunnen hebben. Nogmaals er is niks gebeurd en daarom onder het motto, voorkomen is beter dan….

Vandaag geen “to go”, maandag is weer open, Gelukkig. Vanaf 12:00 uur en dan mag het gewoon, let wel, volgens de regeltjes.

Wat wel gezegd mag worden…
De gemeente is de laatste 11 weken zeer coulant geweest en hebben voor velen waar mogelijk medewerking en advies verleend. Uiteraard zijn hun ook aan regels gebonden dus ergens zijn grenzen maar in goed overleg kwamen wij zeker tot een goede oplossing voor beide partijen. Dit mag zeker even vermeld worden.

Wil je d’r wieët toch zien vandaag? Vanmiddag ben ik bij de Laethof samen met Ruud Boltong, zingen voor de bewoners. Vanaf 15.00 uur, dit naar aanleiding van de veiling voor de stichting Wensulance.