Mijlpaal van een jubileum


Afgelopen zaterdag even snel een kort bezoekje kunnen doen bij een mijlpaal van een jubileum. D’r Muldere Hans. Maar liefst 80 lentes jong en 50 jaar kastelein, iets wat uniek mag worden genoemd.

Hans is nog een kastelein uit het juiste hout gesneden, of je er een keer per jaar komt of wekelijks, Hans heeft ten alle tijden een vriendelijk woord. Ondanks de nodige ellende wat Hans heeft moeten meemaken blijft hij zijn lach houden Bij de felicitatie kwam dan ook de melding van Hans naar mij toe, die mots doe nog sjaffe wa??, waarop ik wijselijk toe gaf dat mij dit zeker niet gaat lukken.

Hans is een persoonlijkheid in het Haanraadse. Hij staat voor iedereen klaar en betekent veel voor de verenigingen en nodige kegelclubs. De activiteiten in de zaal zijn voor velen een uitstapje, wat te denken van de sinterklaasmiddag en de vasteloavends oavend waarbij Hans zijn steentje in vele zinnen meer dan bijdraagt.

Hans, een felicitatie is meer dan verdient want 50 jaar kastelein, even los van de leeftijd, is een gave, of beter gezegd opgave. Het is vak waarvoor men geboren moet zijn. Beste Hans, op naar de 90 en een grote dank voor de vele mooie jaren wat ik heb mogen beleven in “die trefpunt”.
Gastheer en kastelein met zeer grote letter geschreven.