Men ziet het niet zo snel maar als men goed kijkt


Dat siert onze burgemeester, haar menselijke kant, betrokkenheid en deskundigheid.

In deze tijd van crisis bewijst de multimedia maar eens te meer dat het spreekwoord over de beste “stuurlui” meer dan eens waarheid is. Keuzes maken, afwegingen, regeltjes enzovoorts enzovoorts. Communiceren is een belangrijk gegeven en daar gaat het wel eens mis, al dan wel of niet goed bedoeld.

Als burgemeester van Kerkrade, een “dorp” op zich is het al zwaar genoeg. Een stad met gemengde gevoelens, wijken die zeer verschillend zijn en dat op zo een kleine afstand bij wijze van spreken. De ene bewoner pakt het op en de andere bewoner “schreeuwt” het enkel op Facebook uit zonder even te kijken wat hij of zij kan betekenen voor de wijk.

En dat is dan weer net de kracht van een burgemeester, de gulde middenweg, niet altijd eenvoudig. Onze burgemeester staat open voor een ieder, die indruk krijg ik, op multimedia maar ook op straat. Het spreekt voor zich dat mevrouw Dassen het niet voor iedereen goed kan doen. Er zijn regels en wetgeving en een college met wethouders waar ook zij aan gebonden is. Ook al begrijpt dat niet iedereen en dat is jammer (als je sommige commentaren op Facebook leest).

Kijk ik dan naar ons prachtige raadhuis en zie het raam van de burgemeester haar kamer. Dan zie ik weer de moeder van de burger, een simpel detail, een klein gebaar maar o zo veel betekenis.

Een ieder sterkte tijdens deze crisis. Minister Rutte heeft het al gezegd, de 1.5 meter samenleving. Ik heb mijn vermoeden al wat betreft de opening van de Horeca maar wij houden de moed erin en dat is belangrijk. Het gaat nog moeilijk worden voor velen maar laten wij met ze alle de schouders eronder zetten.