Het zijn de kleine dingen die het doen


Vanochtend kreeg ik een berichtje, Sjlaagboom is op 3FM. Voor de muziekkenners onder ons, verstand van muziek is mij niet bepaald met de paplepel ingegooid. Ik ben van het genre WDR4, met dank aan mijn opa en oma zaliger. Ik kreeg het bericht toegestuurd van Lars van der Weide, en dan denk je, geweldig dat iemand dit doet. Een stukje reclame voor het goede doel met als afsluiter een liedje waarvan je tranen krijgt. Top dat er samen wordt gestreefd naar een zo groot en mooi mogelijk resultaat.

Morgen zijn wij bezig met een gezamenlijk project van ondernemers uit het centrum. Hopelijk pakken de wijken het ook op want laat een boodschap duidelijk zijn:

Iedereen koopt wel eens wat via internet, wij ook, want niet alles is verkrijgbaar. Maar wat wij kunnen doen wij lokaal. Want als je bekijkt hoe onze stad en met name het centrum erbij ligt, het wordt een spookstad, winkels sluiten “gelukkig” uit zich zelf om verspreiding en eigen besmetting te voorkomen. Je kunt uiteraard de winkels via telefoon of bericht/mail bereiken voor een cadeaubon of wat dan ook.

Maar je ziet wat een “stad” doet als er geen winkels meer zijn. Oftewel als wij in de toekomst, als alles beter gaat, weer gewoon onze normale weg gaan en naar de internet shops stromen. Ik heb nog geen goodwill gezien van een of andere Bol.com, Wehkamp of Amazone of wat dan ook. Die “directie heren” zitten denk ik nog steeds op hun gemak achter de pc van uit thuis te kijken wat de marges doen. Misschien komt er nog iets, wie weet.

Maar des te meer zie je de menselijke kant van ondernemers die toch een bijdrage willen doen voor een collega die het net iets moeilijker heeft. Wij zijn druk bezig met het afhandelen van de apjes, betaalverzoeken, liedjes noteren en ga zo maar door. Het is voor ons een dagtaak geworden maar dat hebben wij er graag voor over. Zaterdagavond gaan wij knallen, rond 18.45 uur gaan wij live met om 19.00 uur de start van de verzoekplaatjes. Rond 21.00 uur zal het laatste liedje en het eindresultaat bekend worden gemaakt.

Voor een ieder, ben voorzichtig, houdt afstand en blijf waar mogelijk binnen als je niet lekker bent. Spreek groepen erop aan, ik doe het en zal niet fijn gevonden worden. Maar zo lang deze “pindanoten” bij elkaar blijven hokken, gezellig wandelen met opa en oma, kleinkinderen en kinderen of met verschillende groeperingen van welke aard dan ook zal het alleen maar langer duren.

En dat wil niemand, geen Italië, Frankrijk of België. Maar als de mensen niet luisteren komt het er toch van….!!!