Het was weer een weekje van uitersten….


Waar het “zomerse” weer plaats maakt voor de herfst gaan onze gasten meer binnen vertoeven. De “warme” uitstraling van het café, gezellig de sfeerverlichting aan….het borrelen staat weer centraal….met elkaar aan de praat….het terras wordt ingeruild voor het vermaak aan de “tieëk”. Ook dit was weer een bijzondere week….

De woensdag en donderdag worden “standaard”. Voor een café zijn dit “lastige” dagen in een “stad” waar niet altijd “beleving” is, het is geen mestreech zullen wij maar zeggen. Maar goed, wij laten ons wel wat invallen. De vrijdag was het Oktoberfes, wat een feest. Egid en Tom hebben de gasten tot de laatste minuut optimaal vermaakt, een feest wat niet meer weg te denken is op de kalender van A Jenne Sjlaagboom. Na dit keer een heel kort nachtje waarbij het slapen eigenlijk niet meer dan 3 uurtjes “draaien” inhield waren wij weer vroeg in de rondte met de voorbereidingen van een koffietafel, de lach en de traan stonden weer eens elkaar op te wachten.

Tegelijkertijd was ook de crematie van Loek Rinkens, oud elveraadslid van de KVV maar zeker niet te vergeten het eerste lid wat sterft van d’r Sjelleboomcloeb…..en dat voelt raar. Loek was een bijzonder persoon, geen poes pas, voor iedereen het goed willen doen. Een man met een groot hart. Loek was meer dan 40 jaar voorzitter van de Sjelleboomcloeb, een hechte vereniging met het echte “vasteloavends jeveul”. Sls verenigingslokaal van deze mooie traditionele vereniging zal Loek een mooi plaatsje krijgen aan de muur. Als oud Regimentslid en Ex-Prins heb ik goede herinneringen aan Loek, een man die van het volk was, met of zonder kap. Loek was Loek….een voorbeeld voor menig een in mijn ogen.

Zaterdagavond was het weer een gezellige boel. Wij hadden de nodige groepen en gasten op bezoek waarbij in de zaal het gezelschap verkleed was, VV ken nit sjminke. De “jongeren” hebben zich goed geamuseerd en ik mag ook wel spreken van een bijzonder goed gedrag. Dat is bij sommige “groepen” wel anders in deze leeftijdscategorie. Dankjewel uur vasteloavendsjekke….sjun dat uur uch had jeamuzeert.

Zondag stond de boekpresentatie van Maurice Hinzen op het programma. Miensjemiensj was zijn nieuwste uitgave, een boek met jedichten, jesjiechte en alles in os sjun moddersjproach.
Voor de liefhebbers het boek is nog te verkrijgen via Maurice Hinzen, bij interesse laat eventueel een reactie achter in dit bericht of stuur Maurice zelf een berichtje.

En het “Kölsch” weekend komt eraan…..de versierselen van het oktoberfes maken plaats voor de kleuren van ons aller Colonia….Rut und wies…wie lieb iech diech…

En voor nu….klaar….op naar ons weekend waarbij maandag het bezoekje aan Zitterd op de planning staat….eens even zelf het oktoberfes meemaken.
‘T jeet uch jod allenui…. hod uch vrieë