Gisteren op bezoek geweest in Den Haag


Beste Marc,

Wij hadden een uitstapje naar de zee, menig jaar niet meer geweest en heb nu toch “vrij”, inmiddels al meer dan 18 weken onbetaald verlof . Maar goed, samen moeten wij corona onder controle krijgen, alleen samen! Maar wat schetst mijn verbazing als ik door deze stad loop, jouw stad.

De horeca mag to go, mogen wij ook, maar statafels en groepsvorming mag bij ons niet, en geen alcohol schenken, mag ook niet. Een muziekje op de achtergrond (wordt gedoogd) maar mag eigenlijk niet.

Wat zie ik nu in de stad waar je dagelijks werkt, het is om de hoek bij jouw torentje, daar bij zo een groot plein en een of ander oud gebouw. Horeca die buiten aan het bbq’en is en een hard dance deuntje op heeft staan en dan ook nog de alcohol met flesje, bekertje en alles doet. Je gaat lekker aan de statafels staan….afstand ho maar…. Over de “winkels” heb ik het maar niet meer maar twee man in een detailhandel moet toch wel kunnen.

Ik weet, het gaat zich om het verkeer tussen de mensen maar laten wij eerlijk zijn. Ik ben een “dorpsfiguur” ik kom niet snel ergens en in onze stad is het netjes, maar kom ik in jouw stad en ik zie wat allemaal kan en mag en dan ook nog onze handhavers van de wet netjes langslopen (omdat die mensen inmiddels ook niet meer anders kunnen).

Nee beste MP, het gaat de verkeerde kant uit! Samen is het allesbehalve, wij zuiderlingen houden ons grotendeels aan de regels en ik blijf positief gemoed ondanks dat ik denk dat wij niet voor 1 juni opengaan. Maar zie ik dit, dan zou ik mij schamen voor mijn stad, mijn regelgeving die ik een paar meter verder bespreek en bepaal met mijn collega’s, onze volksvertegenwoordigers.

Nu zal er ongetwijfeld wel iemand denken wat doe je dan in die stad en waarom zoek je het op….Nou lieve “denkers” het moment was daar om even af te schakelen, even de realiteit onder ogen zien….