Geen “georganiseerde” carnaval in onze stad


Het was gisteren al lokaal “wereld nieuws”……

De welbekende nar met de lach en de traan heeft zijn gezicht laten zien. De lach van het leven, genieten, vieren en de traan van verdriet, iets niet kan, de andere kant van het respectievelijke leven. Het was te verwachten maar als vereniging kun je niet de verantwoordelijkheid dragen met de RIVM regeltjes, los van de kosten met minder bezoekers.

Maar, A jenne Sjlaagboom zou niet ‘t vasteloavends woeëntsimmer van d’r Maat zijn als je even verder gaat kijken onder het motto: Wat kan wel in plaats van wat mag niet.

Achter de schermen zijn wij aan het bedenken. Niet alleen voor de “drei dol daag” maar ook de bekende dagen voor “vasteloavend”. Zietsongen met in acht neming van de regeltjes, verdeelt over het weekend. Uiteraard alles met kaartjes om het overzicht te behouden. Het programma een beetje aanpassen zodat de kosten niet te hoog worden. Minder bezoekers is minder entree maar een kaartje moet wel betaalbaar blijven. Kleine dingen om over na te denken maar waar een wil is…

Al met al, de komende weken gaan wij eens kijken wat wel kan en niet wat niet kan. Carnaval is een volksfeest, je kunt het niet verbieden maar in deze tijd zul je het wel moeten “regisseren”. Klinkt streng maar je kunt beter zorgen dat het volgens de regeltjes lukt in plaats van de vierders op een grote hoop te hebben.

Wij gaan ervoor.