Een mooi artikel uit vervlogen tijd


Met dank aan Rolf Hanssen een mooi artikel uit vervlogen tijd. In 1982 was het voor de originele locatie van A Jenne Sjlaagboom afgelopen. Een café wat als sinds 1955 haar gelijke naam draagt, een bijzonder iets in deze tijd.

Bijzonder is het omdat het inmiddels de nodige “eigenaren” of zoals men zegt “wieëte” heeft gekend. Maar ondanks de vele overnames is de naam altijd gehandhaafd, en dat maakt het bijzonder. Ons streven is om het de komende jaren door te zetten, geen gemakkelijke uitdaging daar het enkel “natte” horeca betreft (met af een toe een hapje).

Wij willen graag de aandacht aan onze gasten schenken en dat vergt een bepaalde “druk”. De nodige “eetcafés” en restaurants zijn er inmiddels maar het “bruine café” zal steeds meer gaan afnemen en daarmee ook uniek zal zijn. De komende maanden worden voor de horeca zwaar, zeer zwaar. Een groot gedeelte van de horeca heeft door de corona periode nog uitgestelde belastingen, nu komt de gas crisis er nog bovenop, geen tot weinig personeel wat de zaak draaiende kan houden om de juiste bezetting te garanderen.

Ik, wij hopen dat onze collega’s zich erdoorheen kunnen slaan, en dat de gasten die het nog kunnen betalen begrip voor misschien af en toe enige vertraging kunnen opbrengen….. nu is dat bij ons al meer standaard als Marcel aan het werk is?. In ieder geval….wij staan er goed voor, ondanks het nog steeds niet kunnen vinden van personeel, en hopen jullie nog vele mooie dagen en avonden te laten beleven in het oudste café van de Markt….

Toen der tijd A jen ing maar goed, het lag in 1955 op het puntje van de Markt.