De vlog deel 8567


Wat e fes….dat mag wel gezegd worden. Waar wij de woensdag en donderdag rustig begonnen stond vrijdag de pre party voor de 11e op het programma. Het was vrijdag niet mega druk maar met de muziekkeuze van Tom en het optreden van Jevelles met een gastrol weggelegd voor mister Bidon was het een zeer gezellige avond.

En dan de 11e….Hans had de organisatie van het evenement van voorgangers Ramona en Roxanne overgenomen. Het was een mooi feestje…waar je weer ziet dat d’r herrejod inne Kirchröatsjer is. Het weer was goed, beter dan vrijdag zullen wij maar zeggen. Al vroeg in de ochtend was d’r Sjelleboomcloeb in hun verenigingslokaal. Een warm woord van welkom aan Gerda Jacobs die ondanks de vreselijke ziekte toch samen met haar steun en toeverlaat, meester Jacobs, de ochtend kon bijwonen. Ook ‘t Sof Rinkens kreeg een warm welkom, enkele weken geleden is haar man Loek gestorven, een man van het volk….gewoon Loek…een kanjer. Loek was meer dan 40 jaar voorzitter van deze mooie vereniging. Om Loek te eren werd een mooi “bildsje” van Loek onthuld….vereeuwigd aan de wand van ‘t woeëntsimmer.

Het programma buiten begint…de buitenbar zorgde voor de versnapering op het terras en de Markt….maar het werd toch al snel “koud” voor de vierders…dus binnen stond het tegen de klok van 15.00 uur nokkie vol. De druk “achter de bar” was groot…..en we hebben geknald…een enkeling had bij wijze van spreken geen “geduld” maar voor de rest….een grote chapeau aan onze gasten, jullie zien dat het soms even kan duren….de ruimte “hinger de tieëk” is niet al te royal…..dus dan moet je met twee man naar beide kanten “sjneure”…goed voor de stappenteller wa.

Om 16.00 uur was er een bezoek van de gehele KVV familie….’t Riet va Buccini woeët jetseerd mit d’r Hoesorde…het was een verrassing voor Riet….8×11 joar….even oud als de vereniging. Met Marcel achter de draaitafel en gastoptredens van Los Mer Joa, Jo Smeets, de Radies, Jevelles en ‘t Dreijestirn va Limburg werd het nog een geweldige dag/avond die om 01.11 uur werd afgesloten met ‘t sjunste op de welt.

Dinsdag de zaak omtoveren naar Kerst….en Fien gaf het al aan….is waal erg vrug… maar het is behoorlijk veel werk….en dat is zonde voor “een maand” zullen wij maar zeggen. Tenslotte ook weer een grote dank aan ons team en vrienden die ons toch maar weer altijd helpen ….gewoon….uit het niets, vier komme, kanjers, allenui….eeuwig dankbaar voor wat jullie doen….want A Jenne Sjlaagboom is niet alleen Marcel….alles behalve….samen maken wij het laatste café van de Markt tot wat het is….’t jeveul….’t woeëntsimmer van d’r Maat.