15 maart 2021


Een jaar corona in Nederland, een turbulent jaar voor menig Nederlander. Werkgever, werknemer, niet werkende, gepensioneerde, kinderen en ga zo maar door. Het is een zwaar jaar “geweest”.

Het lijkt als de dag van gisteren dat wij in een persconferentie een half uur van te voren krijgen te horen dat de horeca dicht moet, het gevoel gaf toen al aan dat dit lang ging duren. Een periode van een emotionele achtbaan brak aan, je wordt bang (gemaakt) door berichten en naarmate de tijd verstrijkt komen tegen geluiden. Wordt het overtrokken? Een hele economie op slot met alle gevolgen van dien? Niet alleen financieel is het een ramp maar voor velen ook emotioneel. Vereenzaming is en gaat een steeds groter probleem worden en dit is na corona zeker niet afgelopen.

Nu zijn wij inmiddels 34 weken gesloten en de oplossing is er nog niet, de terrassen ja…maar dit is geen oplossing het is de spreekwoordelijke “strohalm” Maar goed, wij hebben het overleefd en gaan het overleven ?dankzij jullie. Wij mochten steun verwachten waarvan je het niet verwacht, giften, donaties, mee doen aan acties, to go verkoop, merchandising, een lief kaartje, appje, belletje…..ieder keer weer.

En juist deze grote groep fans, gasten, vrienden maken de Sjlaagboom tot wat het is, ‘t jeveul heeft Sylvia Eussen eens gezegd en dat bewijst deze periode. Behoor jij tot deze groep dan geef ik je graag een digitale knuffel want door jullie steun blijft de Sjlaagboom in zijn vorm van cafe bestaan, een uitstervend iets, maar dankzij julie is dit gewaarborgd.

Wij maken ons op voor een mooie toekomst en blijven positief want dat is de doorslaggevende kracht voor ons en als teken van dank naar jullie. Het einde van een periode is deels in zicht, de toekomst zal het uitwijzen maar aan ons zal het zeker niet liggen.

Jullie team, jullie Sjlaagboom