‘T jeveul


Vanochtend even naar ODB, ons dierbaar Bleijerheide. Na een bezoekje aan bakkerij Curfs ook nog even een kopje koffie bij d’r Ackens Wiel.

Er werd driftig gekaart en het ging om grof geld, Wiel, de goedheid zelf, ging er van uit dat hij toch snel €2,50 ging verliezen…..alweer…..maar goed….met deze concurrentie is dat ook wel te verwachten. Ook blijkt Wiel van meerdere markten thuis te zijn…..vandaag zijn er heerlijke verse kersen en aardbeien in de aanbieding. Zeker de moeite waard, ik heb ze mogen proeven en werd overtuigd en heb een aankoop gedaan.

Toen de vraag kwam….uit welk bakje is er dan nu een kers en aardbei minder….kwam een gelach vanuit de kaarthoek….alle bakjes waren hetzelfde was Wiel zijn antwoord.

Dit lieve mensen, zijn de momenten die wij moeten koesteren….het dorpscafé, het buurtcafé, het gevoel van “vroeger” het gevoel van verbondenheid. Een prachtig plaatje van een mooi clubje wat wekelijks een kaartje legt en waarbij het “jesjtuchel” het ritueel compleet maakt. 

In het najaar gaan wij uiteraard weer eens “frühshoppen” bij Wiel en wij gaan ook eens kijken om bij Hans Mulder een zondagochtend te plannen.

Want zo lang deze cafés er nog zijn is een bezoekje doen meer dan de moeite waard want voor je het weet is het voorbij….de tijd vliegt…..en later denken wij nog eens terug en zeggen dan….wit me nog, wie sjun dat woar..