Het weekend is weer voorbij


Het was dit keer niet zo spannend, het weer zat niet echt mee, regen regen en nog eens regen, het was rustig, soms ook niet….gewoon gezellig….een bruin café.

De week zelf….
De verkiezingen zijn achter de rug, Nederland heeft gestemd, je ziet uiteenlopende reacties langskomen…..en dat is jammer….de burger heeft voor een groot deel een signaal afgegeven laat de toekomst het uitwijzen wat het gaat doen, maar stemmingmakerij voert de boventoon…..en dat is jammer….een groot deel wilt het anders….accepteer het en probeer waar mogelijk samen te werken…dat is een democratie.

Ook was er de Sjlajerparade….Danny Pouwels kwam uit de bus als winnaar… .ook hier verschillende geluiden….maar goed….hier zal het seizoen bepalen wat “nummer 1” is…..de ervaring leert het dat nummer 1 niet altijd de winnaar is….. onder het motto….wat e fes zullen wij maar zeggen????????

Zaterdagmiddag was de intocht van de Sint in de stad…een mooie optocht met de nodige dans, film en muziekpieten en de Sint, jammer was wel dat het na de optocht meteen voorbij was. De mensen waren helaas weer snel vertrokken…..misschien toch de meet & greet weer terug naar de dag zelf?

Zaterdagavond mochten wij de VVKW met hun “frisj jeproclameerde” hoeëgheed Stan d’r I begroeten. Fijn om te zien dat ze samen met de mam, sjwester en vrundin onderweg waren….mooi is ook de vriendschap tussen “adjudant” en Prins…..zorgzaam en plezier….een geweldige combinatie van de vereniging.

En zondag kwam de “kerstsfeer” al kjken….het was geen eerste advent maar toch….met de kerstliedjes en veel plekjes bezet was het een warm gevoel. Het was “vroeg” gelopen….om 20.00 uur was de hut leeg… en dan sluiten wij de deur en gaan poetsen….op zondagavond kun je toch al een kanon op de Markt afschieten….met geluk tref je bij wijze van spreken ozze Joep????

Voor komende maand het een en ander op de planning….onderstaand alvast wat je in de agenda mag noteren.
Zaterdag & zondag 9,10 december 2023
Reibekuchen tref, lekker smullen van onze Reibekuchen uit eigen keuken.
Zondag 17 december 2023
Stampot matinee, een huisgemaakte wortelstampot mit jehaksbol en jus….ouderwets smullen voor een ouderwetse prijs.
2e kerstdag de foute kersttruien party. Vanaf 16.00 uur kruipt d’r wieët achter de draaitafel, met de foute truien aan even de kerst afsluiten.