Het was een “rustig” weekje….


Ook dat kan en is wel eens. De meeste denken dat het altijd “druk” is in A jenne Sjlaagboom, doa kunt ‘t mit de sjoebkaar errinner. Maar onder het motto, zo lang ze uvver diech moele is me nog doa weten wij wel beter.

Het was een “rustig” weekje en dat is ook eens gezellig, je kunt wat meer aandacht geven aan de gasten. Gisteravond (zaterdag) was een mooie avond, het was een avondje wat je niet vaak ziet. De gemiddelde leeftijd “binnen” was rond de 70 en dat geeft het gevoel van vroeger weer. Buiten waren de “jongeren” op het terras, om in de woorden van Johh te spreken.

Laten wij eerlijk zijn, voor deze doelgroep, de “oudere generatie” is niet zo snel meer een café en dat maakt het een bijzondere avond. Je ziet ze genieten, gezellig vertellen, op de achtergrond de hits van radio Paloma….bijna net als “vroeger” en dat geeft je een dankbaar gevoel. Wie weet als wij “de leeftijd” hebben bereikt of beter gezegd, mogen worden, wat er dan nog van het uitgaansleven over is?

Met de vooruitzichten van de overheid met hun “extra belastingen” gaat het er niet mooier op worden. Het wordt voor menig een onbetaalbaar, het avondje stappen. Maar goed, wij wachten af en genieten van de momenten van het heden.

Afgelopen week waren wij iedere dag vroeg in de weer, lekker lopen, genieten van de pracht en praal der natuur in het stukje “groene long”. Een mooi stuk groen met nog mooiere details, even stoom afblazen want horeca is theater of toneel, is maar hoe je het noemt. De gasten verwachten “vrolijkheid”, logisch natuurlijk maar “achter de schermen” is er ook nog een leven wat ook af en toe met “ups and downs” kan zijn. Ieder huisje heeft zijn kruisje is een van de wijze spreuken in het leven en dat is bij ons niet anders. Daarom, even ontspannen in de natuur….geeft je weer een beetje energie.