Het jaar is bijna voorbij …


Wij zeggen dankjewel aan een ieder die ons weer bezocht heeft. Dankzij jullie is er nog de mogelijkheid om als “café” te kunnen bestaan.

Het lijkt allemaal vanzelfsprekend maar het is niet altijd even makkelijk. Tijden veranderen en ook het “stapgedrag”. Waar je “vroeger” naar het cafe ging voor je avondje uit worden er steeds meer evenementen georganiseerd om de gasten te vermaken (zo ook bij ons). Waar je op een festival gemakkelijk €4,-tot veel meer voor een drankje of hapje betaald is het in de horeca niet vanzelfsprekend om deze prijzen te vragen of te kunnen vragen, zeker niet in ons Kerkrade.

Maar helaas….een prijsverhoging is ook voor ons onvermijdelijk, de kosten stijgen…..de Heineken gooit er wat op, de toeleveranciers van welke producten dan ook, de contracten voor de muziek, verzekeringen, en de loonkosten….ga zo maar door… het is niet anders, niemand komt eronder uit. En dan is het juist de kracht om je te onderscheiden…..kort bij jezelf blijven….je ideeën uitvoeren….je beleid voeren. Zeker stoot je daarmee de een of de ander voor het hoofd….maar goed….je kunt het niet voor iedereen goed doen….en de beleving van een beleid is voor ieder anders.

Voor de toekomst hebben wij nog genoeg ideeën…..en de tijd zal alles leren. Het gaat en staat met het team….en het team is veranderd. Waarbij het vertrek van Sanne die een eigen zaak begon nog het meest zware was, een fulltime functie verviel. En met het personeelstekort vandaag de dag is het niet eenvoudig om een nieuwe te vinden. Er is wel altijd veel hulp van derden…wat te denken aan Carmen, Michel en een hoop vrienden. En dat geeft je hoop en doorzettingsvermogen.

Achter de schermen zijn wij bezig met de invulling van de fulltime functie en als dit slaagt geeft het meer rust en zekerheid voor ons (Lyanne en Marcel) maar zeker ook voor de Sjlaagboom, het team en onze gewaardeerde gasten.

Wij gaan met positieve moed het jaar 2024 tegemoet en zeggen dankjewel aan een ieder die ons heeft bezocht, geliked of wat dan ook.

A Jenne Sjlaagboom is ‘t woeëntsimmer van d’r Maat….de letste wieëtsjaf op d’r Maat…..’t jeveul van menig kirchoadsjer en wiet doa boese.