D’r zondiegvlog


Kerkrade (Markt) gaat slapen…..met op de achtergrond wdr4 met “moeziek um tse dreume”…..een liedje uit vervlogen tijden van Nat King Cole geeft een “zomerse” avondsfeer.

Het is nog goed vertoeven op het terras, maar het is zondag, een deel van de “buren” zijn al gesloten of nog op aan het ruimen. Het weekend is voorbij….en gevlogen….verleden week nog in Curaçao….en weer een weekendje geknald….het waren 46 uur (vier zeuren nit, kaine paniek) werken….en dat in 3 dagen tijd….gevlogen…dat is de tijd. Je denkt er af en toe helemaal niet over de uren na…..is ook maar beter…want het is een soort hobby.

Een mooie “hobby”….dit weekend zeker….vele gasten waren geïnteresseerd naar onze verhalen….het meenemen op vakantie via de vlog viel goed in de smaak. Daarbij nog het “toetje” van het mooie weer gecombineerd met het dialect event…Kirchroa jeet plat. Kerkrade was weer eens te “klein” het was gezellig druk….aanpoten was het….maar goed…dat zijn wij gewend….en jullie…onze gasten werken “mee”….het is en blijft een mooi gevoel.

Ook mochten wij onze “buurvrouw” Suze begroeten….ze heeft ons al geholpen tijdens de vakantie maar zaterdagavond is zij ook “bijgesprongen”. Een “hand hulp” waarmee je meteen ziet dat er horecabloed door haar stroomt, niet miepen, aanpakken….de dienst van toppertje Lyanne overnemen en “jaas”…..geweldig om te zien.

Tsoem sjloes,
Kirchroa kalt plat,
Wat hant vier sjun daag jehad,
Wail os moddersjproach…. dat is wat tselt,
Zoeë wie jidder sjproach op de welt,
Tsezame mos me van d’r daag jet maache,
Och al ken d’r inne jet weniejer wie d’r angere verdraache,
‘T leëve ken ziech endere jans flot,
Da dinkt me….
han iech dia draa jedon waal jot?
Evvel de tsiet …..die ken me nit tseruk drieëne,
Drum los ung jedanke nit vuur verkierde zaachens lieëne.
Han uch jeër mit alle leefde en hoemor ongeree,
Wail dat helt uch
en os sjun Kirchroa op de bee.

Estebleef, ung jonge en meëdsjere van A Jenne Sjlaagboom