Waar iedere ondernemer mee te maken heeft


Iets waar iedere ondernemer mee te maken heeft, het is voor mij geen vorm van verantwoording maar een kleine uitleg waarom af en toe iets nodig is, voor welke bedrijfstak dan ook….

Het einde van de kermis maandag. Maar morgen, kermis dinsdag pakken wij toch even een dag rust. Maar nu komt het ……. Net zoals het commentaar van de mensen over de andere zaken in het dorp, die is dicht, heeft al genoeg verdiend en gaat het te goed. Ik weet het, ik hoef mij niet te verantwoorden maar, wat men zich moet realiseren:

Het hele terras zat vol, die had het druk. Als ik jullie de kasbalans laat zien! Zeker het kan niet altijd ‘high life’ zijn, men heeft goede en minder goede dagen en over de hele maand verdeeld trekt zich dat weer recht.

Maar, de spreekwoordelijke kopjes koffie en cappuccino, waarbij sommige gasten een uur zitten, moet daar iets van gezegd worden? Ik zal dat niet doen, maar als men dat over een dag verdeeld is het af en toe beter een dag dicht te houden. Van dat uur wat een tafel opbrengt, twee keer € 2,20 (€ 4,40 dus) moet betaald worden: huur, water, stroom, muziekrechten, waterschap, personeel en nog veel meer ……

Vandaag 17 uur gewerkt en dan is het weekend nog niet mee gerekend. Morgen dicht want, bestellingen moeten gedaan worden, afval weg brengen, opruimen, schoonmaken, enz. Ik klaag niet, laat dat voorop staan, ik houd van mijn werk.

Maar voordat men een oordeel maakt, en dat is met veel dingen zo, denk even na en verplaats je eens in de schoenen van een ondernemer. Ik nodig dan ook iedereen uit eens een keer een dag mee te lopen om te kijken wat het allemaal in houdt, en niet alleen voor de horeca.