Helaas, wij komen er niet onderuit

De firma Heineken heeft een prijsverhoging van 3,4 % aangekondigd vanaf 1 januari 2019. Verleden jaar en het jaar daarvoor kwam er ook al een verhoging van uit de Heineken. Daarbij komt ook nog even de btw verhoging van 6% naar 9% kijken.

Tot nu toe hebben wij de consumptieprijs op €2,10 kunnen handhaven maar vanaf 1 januari 2019 zullen wij helaas naar €2,20 moeten gaan. En de meeste denken, in de supermarkt kost een krat bier nog geen €10,- . Dat klopt helemaal en dat snapt geen normaal denkend mens waarom in de horeca “zo duur”, daarom even een kleine opsomming.

De horeca krijgt veel lasten te verduren, wat dacht u ook nog even van het precario verhaaltje en andere belastingen.

Voor het terras, de buitenverlichting, de vlag, de zonwering, en de windschermen betaal je belasting. Dan komt nog even het waterschap en de energieleverancier kijken. De nodige koelingen draaien om uw hapje en drankje lekker koel te serveren, het toiletje blijft ook lekker doorlopen tijdens de nodige evenementen.

Het personeel zet zich meer dan 100% in….de loonkosten zijn hoog….er gaat een hoop naar de nodige “verplichtingen” maar je wilt je personeel ook goed betalen, zonder deze toppers ben je nergens!

Ook willen wij graag iets betekenen voor de lokale verenigingen middels een sponsoring, zonder verenigingen is er geen samenlevingen, en kerkrade is trots op haar verenigingen en wij als ondernemers ook.

Al met al….nog niet alle kosten opgenoemd maar u kunt misschien begrijpen waarom wij de prijsverhoging van €0,10 cent genoodzaakt zijn door te voeren.

Hopende op uw begrip,

Team A jenne Sjlaagboom

prijs aanpassing